ПРОДУКТИ:
• 500 г бутер тесто
• брашно за поръсване
• 100 г гъби
• 2 с.л. олио
• 4 парчета телешко филе х 180 г
• сол и черен пипер
• 4 глави лук шалот
• 1 бучка масло
• 1 шепа мащерка
• 1 яйце
1. Нарежете гъбките на ситно.
2. Разрежете бутер тестото на четири квадрата и го разточете леко, като си поръсвате брашно. Сложете ги в хладилник.
3. Запечатайте от двете страни парчетата филе в тиган с олио, като предварително сте ги овкусили с малко сол и черен пипер. Извадете ги в чиния.
4. В същата мазнина запържете ситно нарязания лук за 3-4 минути. Добавете гъбките към лука заедно с бучка масло. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер. Поръсете мащерката.
5. Във всеки квадрат тесто сложете пълна супена лъжица от гъбената смес. Върху нея сложете парче месо. Намажете краищата на тестото с разбито яйце и го затворете като пакетче - краищата към средата. Подредете топчиците с гладката страна нагоре в тавичка и ги сложете в хладилник, за да се стегне тестото.
6. Направете по три разреза на повъхността на мини уелингтъните и ги намажете с яйце. Изпечете ги за 14 минути на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар