четвъртък, 24 юли 2014 г.

Мини уелингтончета с крехко телешко и хрупкава коричка



ПРОДУКТИ:


• 500 г бутер тесто 

• брашно за поръсване 
• 100 г гъби
• 2 с.л. олио 
• 4 парчета телешко филе х 180 г 
• сол и черен пипер 
• 4 глави лук шалот 
• 1 бучка масло 
• 1 шепа мащерка 
• 1 яйце 

1. Нарежете гъбките на ситно.
2. Разрежете бутер тестото на четири квадрата и го разточете леко, като си поръсвате брашно. Сложете ги в хладилник. 
3. Запечатайте от двете страни парчетата филе в тиган с олио, като предварително сте ги овкусили с малко сол и черен пипер. Извадете ги в чиния.
4. В същата мазнина запържете ситно нарязания лук за 3-4 минути. Добавете гъбките към лука заедно с бучка масло. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер. Поръсете мащерката. 
5. Във всеки квадрат тесто сложете пълна супена лъжица от гъбената смес. Върху нея сложете парче месо. Намажете краищата на тестото с разбито яйце и го затворете като пакетче - краищата към средата. Подредете топчиците с гладката страна нагоре в тавичка и ги сложете в хладилник, за да се стегне тестото.
6. Направете по три разреза на повъхността на мини уелингтъните и ги намажете с яйце. Изпечете ги за 14 минути на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар