четвъртък, 24 юли 2014 г.

Двуцветен шоколадов чийзкейк



ПРОДУКТИ:

Голям пакети обикновени бисквити
 100 гр разтопено масло
3 яйца
1/2 до цяла чаша захар според вкуса
250гр заквасена сметана
3 пакетчета крема сирене
50гр бял
50 гр черен шоколад

Объркват се натрошените бисквити  и разтопеното масло, във форма за торта се притиска хубаво, за да се оформи блат.
Яйцата, захарта, заквасената сметана, крема сиренето - объркват се хубаво с миксер в тази последователност. 
Сместа се разделя на 2 и към всяка се прибавя съответно бял и черен шоколад, предварително разтопени. 
След това се изсипва в средата по 3 супени лъжици от двете смеси, като се редуват, докато се свършат. 
В предварително загрята фурна на 160-170 градуса се пече 25-30 мин -  краищата да са твърди, а средата леко да се поклаща.

 Украсата е по ваш избор - моята е кокос и шоколадови пръчици. 

Оставя се да изстине в хладилника поне за 2 часа. реже се с мокър нож.


Да ви е сладко :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар