четвъртък, 24 юли 2014 г.

Вкусна богата яхнийка със свинско и грах



Продукти:

500гр. свинско месо, за предпочитане врат
2 глави лук
2 моркова
5 картофа, нарязани на четвъртинки
консерва грах - използвам малка
2 домата
подправки - дафинов лист, копър, малко чубричка, чер пипер, захар и сол

Нарязваме на ситно лукчето, морковчето нарендосваме.
Задушаваме в малко мазнина.
Месото се реже на малки късчета и се обърква за 2-3 мин в зеленчуците.
Добавяме вода, така че да покрие продуктите и оставяме на огъня да ври около 30минутки.
Подправяме с дафиновия лист, чубрицата и пипера.
През това време си нарязваме картофките и ги добавяме към яхнийката.
След около 15 минути добавяме и грахта. Нарязваме си и доматчетата, като аз предпочитам да им махна ципичката и да остане само вътрешната част на домата.
След като сме добавили и последния продукт и всичко поври още десетина минутки, овкусяваме с копъра, солта и захарта - около лъжичка, за да убие киселостта на доматките.

Един съвет от мен - когато готвите месо, винаги добавяйте солта възможно най-накрая.
Така месцето няма да остане сухо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар