За купичките бях използвала най-обикновено тесто, без яйца, което купих от една фурна в София.
Хубаво е първо купичките да направите, за да изстинат, след това да сготвите яденето. Аз и него оставих 10 минути леко да се охлади и макар да имаше малко сосче, въобще не попи в купичките.
Опаковат се 2 огнеопорни купички или гювечета с фолио.
Леко се омазняват отгоре.
Тестото се разпределя отгоре и се пече до готовност.
ПРОДУКТИ ЗА СВИНСКОТО:
250гр свинско
2 стръка праз
2 червени чушки нарязани на ситно
чубрица
чер пипер
2 скилидки чесън
половин малка консерва домати
пикантина
1 суп. лъжица захар
Свинското се запържва за 2-3 мин със зехтин, добавих праза и чушките, чубрица и чер пипер.
Захлупих за 10 мин, после добавих чесъна и доматите.
Така отхлупено го оставих да се поизпари водата.
Към края добавих сол, пикантина и 1 суп. лъжица захар, да не е кисело от доматките.
Общо да съм го готвила 25 мин, но става много крехко и сочно.
И не забравяйте моя съвет - винаги добавяйте солта накрая, за да не стане месцето сухо.
Ооставих леко да се поохлади и напълних двете кухички.
По желание може да поръсите с наситно нарязан магданоз.
Страхотна изненада за любимия човек... :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар