четвъртък, 24 юли 2014 г.

Купичка от шоколад




Как да си я приготвим:

Избрах си бурканче, което трябва да е гладко, т.е. да няма ръбче отдолу и го опаковах с хартия за печене.
направих си и шаблонче от готварска хартия, което горе долу обикаля добре бурканчето.




Разтопяват се шоколадчетата. Първо работим с кафявия шоколад - аз ги слагам в пликче, което отгоре леко завъртам, за да няма въздух и отдолу леко режа връхчето на пликчето. Рисуваме върху шаблончето, с кафявия шоколад обикаляме по контурите. Слага се хартията за 1 мин във фризера леко да стегне. След това с белия шоколад запълваме вътрешността на контурите. Може да си помагате с клечка за зъби. Като е готово, отново слагаме да стегне във фризера за 1-2 минутки, но така, че хартията да може да се огъва и после хартията се притиска към бурканчето. Слагаме отново във фризера за 5 минутки и е готово. Първо отлепяме външната хартия, а след това внимателно изваждаме опакованото бурканче отвътре. Затова сме го избрали без ръбчета и с прави стени, за да може по-лесно да се измъкне.



Няма коментари:

Публикуване на коментар