събота, 18 октомври 2014 г.

Торта Барби









Много лесна и ефектна торта
Барби с украса от сметана.








Досега не бях правила торта с кукла, но отдавна ми се искаше да пробвам. 
Моята любима съседка има внучка, която тези дни навърши една годинка 
и аз реших, че именно такава тортичка ще е много подходяща за малката принцеска.
Изгледах много варианти на тази тортичка, 
с рокля от фондани, с мъниста, с плисета, с гънки... 
Но попаднах на тази идея - украса само от сметана и като за първи път 
реших да пробвам с такава.

 КАКВО НИ ТРЯБВА ЗА ТОРТИЧКАТА:











1 блат - готов или по ваша рецепта. Аз използвах идеята оттук, само че без малинките.
Много хубаво се омазнява хартия за печене 
и се излива сместа. Става за 25 минутки. 
Но и всякакъв пандишпанов блат, 
също би свършил работа.







Крем - използвала съм рецептата за моя любим крем. Но съм добавила още 300мл сметана към него, защото ни е нужно по-голямо количество.





1 барби, готови еклерчета, опаковъчно фолио

за украсата - още един литър сладкарска сметана и бои по желание




Опаковаме с фолио купа, която горе-долу да е на височината на краката на барбито. Взимаме една чашка и нея хубаво облепваме с фолио. 
Поставяме я вътре в купата, да е обърната и тя надолу.







Слагаме от крема, после редиме еклерчета. 
Моите бяха големи и ги нарязах на по-малки хапки.
Редиме на пластове, докато се напълни купата.
Ако случайно кремът не стигне, разбийте само сметана и допълнете догоре.







Най-отгоре поставяме блата.
Хубаво го притискаме.
Оставяме го в хладилника, най-добре за една нощ.









 На следващата сутрин, тортата се обръща, маха се фолиото, а това, което е в чашата, го издърпваме нагоре.







 










Така фолиото ще ни помогне да издърпаме чашата.






Барбито хубаво го измиваме, връзваме косата, за да не отива в крема и облепваме с фолио от краката до бюста.

Разбиваме сметана за украса, първо ще ползваме бялата част.

Пълниме дупката с малко от сметана и поставяме барбито вътре. 
При нужда слагаме още от сметаната и хубаво заглаждаме
тортата.

 С ножче очертаваме линии от кръста надолу и със сметаната правиме вълнообразни ленти с шприца.

Като свършиме работа с бялата сметана, добавяме боя, разбиваме хубаво и с оцветената сметана допълваме частите от рокличката.







 











В ляво на снимката е моята дъщеричка, а вдясно е с малката рожденичка Алинка. 

Да ни е жива и здрава 

и още 100 години да си празнува рождения ден.