четвъртък, 24 юли 2014 г.

Питки



Рецептата е на уникалната Костадинка Иванова, която ни научи да правим такива страхотни питки.

Рецептата е:

прясно мляко+вода общо 175мл.
2 яйца - единия жълтък се оставя за намазване на питката
2 с.л.кисело мляко
2 с.л.олио
1 с.л.захар
1/2 с.л.сол
1/2 кубче мая
брашно за меко тесто - около 500гр

Като втаса тестото се дели на 3 части, които се разточват на еднакви кори.
Поставят се една върху друга, като всяка кора се намазва с мазнина - олио, масло или мас, може и комбинация от трите.
Навива се на руло и се реже и оформя по желание.









Питка Агънце Багънце за Великден :)











Мини питчици, поднесени с вкусната 

шарена сол от мелник, защото бях 

забравила да сложа сол в тестото 





















Няма коментари:

Публикуване на коментар