четвъртък, 24 юли 2014 г.

Невероятен какаов сладкиш с тайна съставка :)

Сладки мъфинки по рецепта на Люси Евтимова - с много какао, орехчета и тайната съставка... тиквички  направо божествени :) 

Разбира се, рецептата може да се изпълни и като цял сладкиш - каквото и да изберете, няма да сгрешите, щом сте заложили на това невероятно изкушение.





ПРОДУКТИ:
2 яйца
180гр  кафява захар (3/4 чаша)
150гр олио (3/4 чаена чаша)
125гр брашно (3/4 чаена чаша)
30 гр какао
1 ч.л. сода
1/2 пак бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
200гр нарендосана на ситно тиквичка (в магазина може да си премерите тиквичката - да е около 300гр, после като я обелите и нарендосате, ще остане нужното количество) 
50 гр накълцани орехчета

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото.
В отделна купа се слага брашното, какаото, содата, бакпулвера, канелата, солта - тази суха смес хубаво се обърква и се пресява да не остават бучици. 
Сухата смес се добавя към яйцата.
Накрая се слагат тиквичката и орехчета. 
Загряваме фурната на 170 градуса. 
Ако искате да направите мъфинчета - аз използвам купички от крем карамел. Леко се омазняват и се пълнят  наполовината от височината. Пекат се около 25 мин . Проверяват се с клечка.
Ако пък искате да си направите цял сладкиш - взимате една по-широка тавичка, слагате хартия за печене, омазнявате леко и изсипвате сместа. Този вариант се пече около 35-40мин. Отново се проверява с клечка.
Накрая за контраст може да поръсите с кокос.



Може да ми се доверите - въобще не се усеща вкусът на тиквичките. А ако знаете колко е весело като почерпите някой и му разкриете тайната съставка... Искрено се забавлявам всеки път като почерпя някой :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар