ПРОДУКТИ:
250мл прясно мляко
80гр масло
щипка сол
160гр брашно
3 яйца
120гр сирене
Млякото, маслото и солта се слагат в тенджерка до завиране.
Прибавя се наведнъж брашното, Намалява се котлона и се бърка енергично.
Като започне да се отлепя от тенджерката и да се формира топка, се маха от котлона.
Прибавят се яйцата, едно по едно до пълно усвояване.
Накрая се слага и сиренето.
Шприцова се върху хартия за печене без мазнина. Мажат се с жълтък, аз поръсих и сусам.
Пече се в предварително загрята фурна на 180°С до златисто. При мен отне 25мин.
Съвет - това е парено тесто, което не бива да претърпява резки промени в температурата. Затова соленките не се махат веднага от фурната, за да не спаднат. Оставя се открехната вратичката за 5минутки след изключване на фурната.
Когато изстинат са готови за хапване. Тогава се е образувала и характерната дупка вътре в соленките, също като при еклерчетата :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар