четвъртък, 24 юли 2014 г.

Шоколадова грис-халва


Любимият ми десерт от детството, леко видоизменен по мой вкус - много шоколадов, много вкусен... :)

ПРОДУКТИ:

3/4 чаша кафява захар
1/2 чаша масло
1 чаша грис
3 чаши вода
бял и черен шоколад по 50 грама

Захарта с маслото се разтопяват леко на котлона и се добавя гриста. 
Отделно си кипвате водата и полека го изливате при гриста.
Бъркате докато се сгъсти
Разделя се сместа на две части - едната се обърква с натрошения бял шоколад, другата - с черния шоколад.
От топлината шоколадчетата ще се разтопят.
На пластове се подреждат във формички за крем карамел, предварително леко омазнени. 
Като изстине грис-халвата се обръщат и по желание се украсяват отгоре.



Истинска наслада :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар