четвъртък, 24 юли 2014 г.

Лесни и икономични бисквитки



ПРОДУКТИ:


2 яйца
2 кафени чашки кафява захар
2 кафени чашки олио или разтопено масло
1 бакпулвер
ванилия
брашно, колкото поеме за меко тесто
какао


На мен най-лесно ми е всичко да разделя на 2 и в отделни купи да си направя бялото и кафявото тесто.
Ако искате и вие пробвайте така, ако ли не смесете всичко и после разделете на две части.

Яйцата се разбиват на пухкав крем със захарта.
Добавят се ванилията, олиото, бакпулвера и брашно колкото поеме за меко тесто. 

Щом имате вече 2 отделни теста - в едното се слага какао. 
Оставят се в хладилника да стегнат малко, после се разточват на 2 правоъгълника, поставят се едно върху друго и се навива на руло. 
Режат се филийки. 
Пекат се 10 мин на вече загрята на 180 градуса фурна.



Тези пеперудки се правят като се поставят две рула едно до друго, режат се филийки и леко се притискат по средата за да станат като пеперудки.




Сърчицата се правят като се поставят бялото и кафявото тесто едно върху друго и от двата края се завиват към средата. Режат се филийки и в долната част се притискат леко, за да се оформи връхчето на сърчицето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар