сряда, 3 септември 2014 г.

Напукани шоко сладки



ПРОДУКТИ

за една тавичка - 20 броя сладки

1 черен шоколад
30 гр масло
1 яйце
50 гр кафява захар
100 гр брашно /аз използвах 50:50 пшенично и лимецово/
1 пълна чаена лъжичка брашно от рожков /какао/
1/2 пак бакпулвер
1 ампула ванилия или 2 прахчета
щипка сол
пудра захар за овалване

Шоколадът се разтопява с маслото на водна баня и се оставя да се охлади.
Яйцето се разбива на пухкав крем със захарта - най-добре с миксер.
Постепенно се добавя и изстиналия шоколад, като разбиването продължава.
В отделна купа се изсипват брашното и рожкова /какаото/ и се пресяват. Добавят се и бакпулвера, ванилията и солта. Обърква се хубаво сухата смес, за да стане еднородна.
Омесваме тази смес с яйчената.
Получава се меко лепкаво тесто.
За хора като мен, които нямат време да чакат тестото да се охлади в хладилника за цяла нощ, препоръчвам да го сложите за 40 мин във фризера.
Тогава то е стегнало и е лесно за оформяне.
Взимаме тавичка и постиламе хартия за печене.
Включваме фурната на 170 градуса да загрява.



Откъсваме малки топчета и заглаждаме с ръка.











Овалваме топчетата в пудра захар.











Печем в предварително загрятата на 170 градуса фурна точно 10 минути.











 Оставяме сладките да изстинат.
Бон апети :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар