Тази рецепта наистина се оказа много вкусна,
малко нетипична и
нетрадиционна, но затова пък успешно разнообразява ястията,
които
поднасяме на любимото семейство. Попаднах на нея случайно
от блога на
г-жа Станка Стоянова, точно когато се чудих какво супа да сготвя -
пилешка супа, боб, грах... въртим едно и също и в един момент имаме
нужда
от нещо различно, нещо, което да попадне в графа "успешни"
и от
време на време да намира място на нашата трапеза.
Представям ви моя вариант на тази вкусна супичка.
ПРОДУКТИ:
200 гр червена леща
2 печени и обелени червени чушки /аз използвах купени от буркан, но отцедени от оцета/
2 средни картофа
1 голяма глава лук
3 пълни супени лъжици едросмляна лютеница /в оригиналната рецепта е с 2 домата/
1 литър вода
3 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин/масло
1/4 чаена лъжичка кимион
черен пипер и сол на вкус
за украсата - сметана или мляко
Лукът се наситнява, картофите и чушките се режат на кубчета.
Първо задушаваме лука със зехтина/маслото.
След това добавяме картофите, чушките, лютеницата. Объркваме хубаво, наливаме водата и слагаме подправките и чесъна.
След като водата кипне, добавяме и лещата.
Става много бързо за около 20 минути.
Когато махнем тенджерата от огъня, пасираме супата.
Ако Ви се стори много гъста, може да сложите още малко вода.
Бон апети :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар