понеделник, 6 октомври 2014 г.

Крем супа от червена леща и печени чушки




 Тази рецепта наистина се оказа много вкусна, 
малко нетипична и нетрадиционна, но затова пък успешно разнообразява ястията, 
които поднасяме на любимото семейство. Попаднах на нея случайно 
от блога на г-жа Станка Стоянова, точно когато се чудих какво супа да сготвя - 
пилешка супа, боб, грах... въртим едно и също и в един момент имаме нужда 
от нещо различно, нещо, което да попадне в графа "успешни" 
и от време на време да намира място на нашата трапеза.
Представям ви моя вариант на тази вкусна супичка.

ПРОДУКТИ:

200 гр червена леща
2 печени и обелени червени чушки /аз използвах купени от буркан, но отцедени от оцета/
2 средни картофа
1 голяма глава лук
3 пълни супени лъжици едросмляна лютеница /в оригиналната рецепта е с 2 домата/
1 литър вода
3 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин/масло
1/4 чаена лъжичка кимион
черен пипер и сол на вкус

за украсата - сметана или мляко 

Лукът се наситнява, картофите и чушките се режат на кубчета.

Първо задушаваме лука със зехтина/маслото. 

След това добавяме картофите, чушките, лютеницата. Объркваме хубаво, наливаме водата и слагаме подправките и чесъна.

След като водата кипне, добавяме и лещата.

Става много бързо за около 20 минути.


Когато махнем тенджерата от огъня, пасираме супата.


Ако Ви се стори много гъста, може да сложите още малко вода.



Бон апети :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар