ПРОДУКТИ ЗА СЛАДОЛЕДА:
200мл мляко
2жълтъка
2суп.л. захар
100гр начупен шоколад
20гр масло
200гр подсладена сладкарска сметана
Млякото, жълтъците и захарта се разбиват и се слагат на котлона.
Бърка се до леко сгъстяване. Добавя се начупения шоколад и маслото.
Като се хомогенизира всичко, махаме от котлона.
Изчакваме да изстине
През това време разбиваме сметаната, която предварително е хубаво да постои в хладилника, за да се изстуди.
Събираме двете смеси, като бъркаме с шпатула.
Слагаме за 15мин във фризера и после го разбиваме с миксер и връщаме във фризера, хубаво увиваме кутията с фолио, за да не влиза въздух и чакаме... :)
ПРОДУКТИ ЗА СЛАДКИША:
5 яйца
3/4ч.ч кафява захар
6 с.л.вода
6 с.л.олио
ванилия
1 бакпулвер
2 1/2 ч.ч брашно
За сиропа: 100гр масло ; 4с.л. какао; 1ч.ч вода; 1/2 ч.ч кафява захар - всичко да заври.
Объркваме всички съставки за сладкиша в реда, в който са написани. Пече се на 170 градуса в предварително загрята фурна, най-добре върху хартия за печене. Като извадим от фурната, оставяме леко да се охлади.
Реже се на ромбове и по разрезите за залива с горещия сироп.
Оставя се поне 1 час да се напои.
Няма коментари:
Публикуване на коментар